O projektu

Rezidence Lochkov je komorní projekt výstavby bytového domu v městské části Praha 5 - Lochkov. Lokalita je velmi klidná a příjemná pro bydlení, zasazená do okolní zeleně. Jedná se o projekt pouze o 2 nadzemních podlažích s podkrovím a garážovými stáními v suterénu. Dům je citlivě koncipován tak, aby korespondoval s okolní zástavbou historického centra městské části Prahy Lochkov a okolní zástavbou rodinných domů. Všechny byty jsou orientovány na jih. Od severu je dělí chodba se schodištěm a výtahem. Toto řešení zaručuje zcela tichý komfort bydlení od sousedící ulice Cementářská, která sama o sobě
není frekventovaná. Všechny byty mají výhled do sousedících zelených zahrad a na vzrostlé stromy, které lemují celý pozemek.

Projekt se skládá z 15 bytů, z toho 7 bytů 2+kk a 8 bytů 1+kk.

Dispozice všech bytů odpovídají současným trendům komfortního bydlení. Byty orientované na jih mají hezký výhled na okolní zeleň a byty v horním podlaží na přírodní rezervaci Černá rokle a Radotínské lesy s lochkovským mostem, který je dominantou celého výhledu. Vybrané byty je možné dle dispozic klientů spojit, zejména v podkroví lze vytvořit zajímavý nadstandardně řešený velký byt s prostornou terasou a monumentálním výhledem.

Přízemní byty mají k dispozici vlastní zahrádku a vzhledem k tomu, že areál objektu bude celý uzavřen, tak i tyto byty bude možno užívat k bezpečnému bydlení. Projekt je výjimečný svojí dostupností do centra Prahy, ale současně jeho obyvatelé budou přímo spojeni s okolní přírodou. Lokalita přímo láká na výlety do přírody a různé sportovní aktivity (běh, kolo, atd). Maminky a děti v obci najdou dětské hřiště i krásná místa k procházkám a dětským hrám.

Dům je koncipován jako zděná stavba třídy B – velmi úsporná s plastovými okny (vysoce kvalitní bezúdržbová plastová barevná okna s vynikající izolační vlastností 2-3 skla). V suterénu se nachází garážová stání pro auta rezidentů a sklepní koje ke každému bytu a kočárkárna. Sportovci a rodiče navíc ocení možnost umytí kola nebo kočárku po příjezdu z výletu. Ze suterénu je přímý vjezd na venkovní parkovací stání v areálu.

Design domu jsme zvolili tak, aby na jedné straně korespondoval s okolní historickou zástavbou a na straně druhé, aby vyhovoval současným moderním trendům. Dům je barevně koncipován jako kombinace fasády bílé barvy, světle antracitové a dekoru dřeva. Střecha barvy antracitu podtrhne celkový moderní vzhled domu. Umístění celého projektu v centru obce a v okolní vilové zástavbě skýtá mnoho výhod. Obchod s potravinami v těsné blízkosti, a především výborná dopravní dostupnost do centra Prahy. V bezprostřední vzdálenosti cca 50 metrů se nachází autobusová zastávka MHD (autobusy na Knížecí cca 30 min.). Souběžně s výstavbou projektu bude zavedena přímá tramvajová linka z Barrandova až do sousední městské části Slivenec umožňující rychlejší dopravu do centra Prahy.